Startuje play-off za odbojkašice
Piše: Čedo Matović

Završni dio prvenstva

Startuje play-off za odbojkašice

E. Škorić

Nakon odigranog finalnog turnira Kupa BiH 2016. tokom vikenda nastavljaju se odbojkaška uzbuđenja, utakmicama play offa, završne faze nadmetanja u prvenstvu BiH.

U prvim četvrtfinalnim mečevima sastaju se Derventa - Gacko, Radnik - Bimal Jedinstvo, Sloboda - Kula Gradačac i Modriča - Bl Voley,

Igra se do dvije pobjede, u eventualno tećoj odlučujućoj utakmici prednost domaćeg terena imaće gatačke tigrice, brčanske princeze, Kula Gradačac  i Bl Voley.

Poslije neugodnog poraza prošlog vikenda u polufinalnom Kup meču protiv Kule Gradačac, Gačanke  traže ključ da slavljem zaliječe rane, a prva četvrtfinalna prepreka u play offu je osmoplasirani sastav iz Dervente. Izabranice trenera Ivana Maljevića sa startne pozicije kreću u igru za prvaka, a  oba puta u sezoni lako su savladale ekipu Jovana Vukalovića i sve osim pobjede bilo bi  veliko iznanađenje.

"Brčanske princeze" u play off ulaze sa druge pozicije i poslije osmog osvojenog Kupa BiH u pobjedničkoj atmosveri u doigravanje za desetu u nizu šampionsku "krunu" i apsolutni su favoriti protiv Radnika  iz Bjeljine za prolaz u polufinale i nastavak borbe za titulu.

Odbojkašice Kule Gradačac, Anđelka Radišković, Sokočanke Jovana Bakmaz, Milica Radović, Paljanka Nevena Čvoro i ostale  igraju četvrtfinalni meč sa ekipom Slobode iz Tuzle i zrazitii su favoriti. Ako to potvrde u polufinalu očekuju boljeg iz meča Radnik - Bimal Jedinstvo i  to će biti pravi izazov za ekipu trenera Branislava Franića.

Uzbuđenja i neizvijesnosti neće nedostajati ni u meču između Modriče i Bl Voleja. Sastaju se ekipe ujednačenog kvaliteta, očekuje se velika i teška borba i sve su razultatske opcije za prolazak u sledeću fazu otvorene uz napomenu da u eventualno trećoj odlučujućoj utakmici prednost domaćeg terena je na strani Banjalučanki i to je adut izabranica Radmile Marković za prolazak među četiri najbolje ekipe Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi