Talijanke uzele CEV i Challenge Cup
Prejak Talijanski blok

Bez iznenađenja u završnici evropskih kupova

Talijanke uzele CEV i Challenge Cup

M. Maksimović
Teme:

Završnica CEV i Challenge Cupa za ovu sezonu kod odbojkašica je prošla u dominaciji klubova iz Italije.
Ekipa Asystel Novare je osvojila CEV Cup dok su u Challenge Cupu slavile odbojkašice Vini Monteschiavo Jesia.

Ekipa Asystel Novare je osvojila CEV Cup dok su u Challenge Cup slavile odbojkašice Vini Monteschiavo Jesia. Novara je bila domaćin završnog Final Four turnira na kojem su još učestvovale ekipe Fenerbahcea, Rote Raben iz Vilsbiburga te sastav Uralochke. Na kraju je u u finalu Novara bila bolja od Uralochke 3:0, po setovima 25:18,25:21 i 25:13.

Završni turnir Challenge Cupa se takkođer igrao u Italiji, a uz domaći sastav Jesija, nastupili su još Panathinaikos, Leningradka iz St.Petersburga i ekipa Albacetea. U finalu smo imali duel Jesija i Panathinaikosa, koji je pripao Talijankama 3:0 (25:20,25:20,25:13)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.