Tamara Ćešić: Dokazat ćemo da možemo igrati i protiv najboljih

Druga utakmica polufinala državnog Kupa

Tamara Ćešić: Dokazat ćemo da možemo igrati i protiv najboljih

Za odbojkašice mostarske ekipe SOK Mostar odmora jednostavno nema. nakon subotnje trijumfa u Foči nad ekipom OK Maglić već sutra je pred njima novi susret i novi izazov. U Mostar sutra dolazi jedna od najboljih ekipa u regiji. 

OK Volley Banjaluka u prvoj je utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine opravdao status favorita te slavio protiv Mostarki s 3:0 po setovima. Sutrašnji uzvrat sjajna je prilika da mostarska publika na djelu vidi jednu vrhunsku ekipu i to koliko domaće djevojke mogu protiv jednog tako moćnog sastava.

Za SportSport.ba sutrašnju je utakmicu najavila ozlijeđenja kapetanica SOK Mostar Tamara Ćešić. Tamara i pored igračke uloge u ovom timu obnaša i dužnost pomoćnog trenera kojoj se otkako se nažalost ozlijedila može pomnije posvetiti.

"Što se tiče sutrašnjeg uzvrata protiv banjalučanki, kao i u prvoj utakmici jasno je da su one veliki favoriti" govori Ćešić i dodaje:

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Samim tim što igraju MEVZA ligu, to dovoljno govori o snazi i kvaliteti njihovog tima. Radi se o ligi puno snažnijoj od našeg domaćeg prvenstva. U Banja Luci smo odigrale solidno, onoliko koliko smo u tom trenutku mogle, dale smo sve od sebe ali unatoč tome poražene smo. U proteklom periodu dosta smo radili na stvarima koje su nas u prvom susretu koštale možda nečeg višeg od poraza 3:0. Obzirom da igramo na svom parketu i da smo se dobro pripremale nadamo se da će i publika sutra prepoznati situaciju te u što većem broju doći da nas podrži u ovoj povijesnoj utakmici za naš klub. Jako mi je žao što ne mogu pomoći svojim suigračicama sutra na terenu, no što je tu je. Vjerujem u ove djevojke, vjerujem da ćemo sutra pokazati kako se možemo nositi i s ovako jakim timovima kao što je banjalučki OK Volley. Obzirom na sve, da ne mogu igrati, nadam se da mogu biti od pomoći i s klupe, da mogu prepoznati neke situacije i u suradnji s glavnim trenerom Darkom Drmaćem pomoći u tim trenutcima te velikom podrškom svojim suigračicama. Iako su naše rivalke favoriti, rekla bih da je sport stvar s kojom se nikada ne zna, tako da je sutra sve moguće. Pozvala bih publiku da sutra pogleda prije svega jednu odličnu utakmicu za koju vjerujem da će se dogoditi u dvorani na Bijelom Brijegu. Posebno se nadam da će polaznice naše Škole odbojke nešto naučiti iz sutrašnjeg meča i da će na djelu vidjeti jedan sjajan tim, ali i naše izdanje s kojim ćemo, nadam se, biti konkurentne ekipi OK Volley" kazala je Tamara Ćešić 

Utakmica SOK Mostar - OK Volley igra se sutra u 18h u mostarskoj dvorani na Bijelom Brijegu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi