Trentino lovi treći naslov zaredom
Ekipa Trentina je najveći favorit turnira

Final Four Lige prvaka

Trentino lovi treći naslov zaredom

M. Maksimović

Ovog vikenda u Bolzanu se igra završni Final Four turnir Lige prvaka za odbojakše. U polufinale su se plasirale ekipe Dinama iz Moskve, Zenita iz Kazana,Jastrzebskog Wegiela iz Poljske te sastav Trentina.

Upravo je Trentino jedan od najvećih favorita, s obzirom da je to ekipa koja je u posljednje tri godine osvojila jedan naslov prvaka, jedan Kup Italije, dva uzastopna naslova prvaka Evrope, te dva naslova najbolje ekipe na svijetu. U polufinalu će Trentino igrati protiv Jastrzebskog Weigela, ekipe koja je svoj plasman među četiri najbolje obezbjedila preko Nolika iz Belgije u zlatnom setu 17:15.

U drugom polufinalu imamo dva kluba iz Rusije, Dinamo Moskvu i Zenit iz Zazana. Dinamo je na putu prema završnom turniru izbacio jaki Cuneo, Zenit je bio bolji od Belchatowa. I Dinamo i Zenit su prošle dalje preko zlatnog seta. U Ligi prvaka, Dinamo je igrao finale prošle godine, 2007.je završio kao treći, a posljednji trofej u Evropi ekipa je osvojila još 1985.godine (CEV Kup). Ekipa iz Kazana je posljednja iz Rusije osvajala Ligu prvaka, 2007.godine pod nazivom Dynamo-Tattransgaz, sastav iz Kazana je osvojio naslov pobjedivši u finalu Piacenzu 3:2.

U finalu Lige prvaka prošle godine, igrali su Trentino i Dinamo, završilo je 3:0, dok je godinu dana ranije Trentino nadigrao Iraklis 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.