Trentino najbolji po treći put
Najbolaj ekipa posljednjih godina

Treći naslov prvaka Evrope

Trentino najbolji po treći put

M. Maksimović

Odbojkaši Trenintina su večeras po treći put zaredom postali najbolja ekipa Evrope.U finalu završnog turnira Lige prvaka, Trentino je finalu pobjedio ruski Zenit iz Kazanja 3:1, po setovima 25:17, 20:25, 25:23, 25:20.

Sada već trostruke prvake Evrope su predvodili u ovom finalu Matey Kaziyski sa 19 poena, dok su po 15 osvojili osmany Juantorena i Jan Stokr. U poraženoj ekipi Maxim Mikhailov je bio najbolji sa 17 poena, 13 je dodao Alaxander Abrosimov.

U polufinalnim mečevima, Trentino je sa 3:0 nadigrao Jastrzebski dok je Zenit također bio bolji od Dinama iz Moskve 3:0. Moskovljani su na kraju završili kao treći, jer su nakon izgubljenog prvog seta dobili naredna tri protiv Poljaka u susretu za treće mjesto.

Za najboljeg igrača turnira (MVP) proglašen je Osmany Juantorena Portuondo, Kubanac koji nosi dres Trentina.Najbolji bloker je Alexander Abrosimov iz Zenita, naj libero je Andrea Bari iz pobjedničke ekipe.Najbolji tehničar je Lloy Ball

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.