Trentino odbranio naslov prvaka
Najbolja ekipa današnjice

Finale bez previše uzbuđenja

Trentino odbranio naslov prvaka

M. Maksimović

Odbojkaši Trentina, potvrdili su svoju dominaciju posljednjih godina, odbranivši naslov prvaka Evrope. Prošle godine je Trentino u finalu savladao Iraklis, ove godine u finalu završnog Final Four turnira, Dinamo iz Moskve.

Predvođeni najkorisnijim igračem turnira, ujedno i najboljim serverom Kubancom Juantorenom, najboljim liberom Barijem, Trentino je u tri laka seta sredio Dinamo iz Moskve.Meč je završen za svega 77 minuta, a Moskovljani su sakupili 52 poena, bilo je po setovima 25:12,25:20,25:21. Dan ranije Trentino je izgubio set u duelu sa Bledom, dok je Dinamo u paklenoj atmosferi dvorane u Lodzu bio bolji od domaćeg sastava Belchatow 3:1. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta (13.721), ali to nije pomoglo Poljacima, Dinamo je slavio 3:1.


'' Lani smo osvojili naslov svjetskog klupskog prvaka, ali ovo je nešto posebno, drugu godinu zaredom smo najbolji u Evropi. Ne podcjenjujem nikog, ali mi smo u polufinalu imali donekle lakšeg protivnika, za razliku od Dinamo koji je imao težak meč protiv domaćina. Pitanje je da li bi smo mi bili svježi, da smo se istrožili u polufinalu'' rekao je MVP Final Four
turnira u Lodzu, Kubanac Osmany Juantorena.


Rezultat finala:

Trentino - Dinamo Moskva 25:12,25:20,25:21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.