Trentino treći put zaredom
Slavlje ekipe Trentina

Nastavlja se dominacija talijanske ekipe

Trentino treći put zaredom

M. Maksimović

Odbojkaši Trentina su po treću put osvojili titulu svjetskog klupskog prvaka. U finalnoj utakmici koja je odigrana pred 3000 gledalaca, Trentino je nadigrao poljski Jastrzebski Wegiel 3:1, po setovima 29:31, 25:16, 25:11 i 25:16.

Poljaci su odigrali u visokom ritmu prvi set koji je trajao 32 minute i uspjeli su dobiti taj dio igre 31:29, ali su se očito potrošili i fizički i psihički. U nastavku su odbojkaši Trentina preuzeli konce igre i njihova pobjeda više niti u jednom trenutku nije došla u pitanje.

U drugom i četvrtom setu su Poljaci osvojili po 16 poena, u trećem tek 11. Jan Stokr je predvodio Trentino sa 21 poenom, poen manje je osvojio Matey Kaziyski, dok je Osmany Juantorena utakmicu završio sa 15 poena. U poraženoj ekipi vrijedi izdvojiti Michala Laska sa 19 poena.

U utakmici za treće mjesto, Zenit je bio bolji od SESIja iz Sao Paula 3:1 (19:25, 25:20, 25:23 i 25:23). Za najkorisnijeg igrača turnira je proglašen Osmany Juantorena iz pobjedničke ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.