Tri selekcije i dalje vode glavnu riječ, Italijanke druge

Borba za treći krug

Tri selekcije i dalje vode glavnu riječ, Italijanke druge

Nakon dva kola drugog kruga takmičenja na Svjetskom prvenstvu tri selekcije su bez poraza. U grupi E to su Kina i Dominikanska Republika, u grupi F su na omjeru 5:0 SAD i Brazil.

Kineskinje nisu imale problema protiv Hrvatske, čistih 3:0 sa maksimalnih 15 poena izgubljenih po setu. Italijanke su također sa 3:0 sredile Belgiju pa sada drže drugo mjesto u ovoj grupi jer imaju dva boda više od Dominikanske Republike. Dominikanke su izgubile set protiv Azaerbejdžana, dok su odbojkašice Japana opet igrale pet setova. Ipak, za razliku od jučerašnjeg meča protiv Hrvatske, iz ovog protiv Njemačke su izašle kao pobjednice.

U grupi F jedino još Srbija može eventualno ugroziti dvije neporažene selekcije. Na ruku odbojkašica Srbije išao je poraz Rusije u susretu za Turskom 2:3. Holanđanke su uzele jedan set Brazilkama, dok je Srbija ostavila Kazahstan na nuli, baš kao SAD reprezentaciju Bugarske.

Grupa E, 2. kolo:
Dominikanska Republika - Azerbajdžan 3:1
Kina - Hrvatska 3:0
Japan - Njemačka 3:2
Italija - Belgija 3:0.

Grupa F, 2. kolo:
Srbija - Kazahstan 3:0
Turska - Rusija 3:2
Brazil - Holandija 3:1
SAD - Bugarska 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.