Klupko se odmotava: Kamere su snimile šta je radila odbojkašica koja je kasnije pronađena mrtva

Sve sluti samo na jedno, no istražitelji rade svoj posao

Klupko se odmotava: Kamere su snimile šta je radila odbojkašica koja je kasnije pronađena mrtva

Samir Mlaćo
U Turskoj su svi i dalje u šoku.

Naime, mlada 18-godišnja italijanska odbojkašica Julia Ituma pronađena je mrtva u Istanbulu gdje je boravila sa svojom ekipom.

Prve informacije glasile su da je Ituma pala sa prozora hotelske sobe, no čini se da je ipak izvršila samoubistvo. Istražitelji su preuzeli snimke iz hotela i jasno se vidi da djevojka tužna sjedi u jednom hodniku.

To jasno govorila da je imala problema i sumnja se da je nakon toga odlučila da izvrši samoubistvo.

Istražitelji pokušavaju doći do informacija šta je ovu djevojku natjeralo na najgori mogući potez. Ono što je poznato jeste da je imala duži telefonski razgovor poslije kojeg je ušla u sobu izvršila samoubistvo. Tijelo je pronađeno u 05:30 u jutarnjim satima.

Oglasi

“Kako saznajemo, Ituma je izvršilo samoubistvo skokom sa prozora na šestom spratu hotela. Pojavili su se snimci kamera iz kojih može se predpostaviti da je Ituma izvršila samoubistvo“, prenosi Hurriyet.

Ituma je rođena je 8. oktobra 2004. u Milanu, od roditelja nigerijskog porijekla. Visoka je 192 centimetra, a odbojkom se počela baviti na želju svoje majke nakon kraćeg bavljenja košarkom.

Nakon boravka u Clubu Italy u A2, u ljeto 2022. odlučila se priključiti jednom od boljih timova italijanskog prvenstva Igoru Gorgonzoli Novari.

Prošlog ljeta je sa reprezentacijom Italije osvojila Europsko prvenstvo do 19 godina, dok je godinu prije bila viceprvakinja svijeta s do 18 godina i predviđala joj se velika karijera.

Idealna tjelesna građa, izvrsni skok i servis, ali i prijem su donijeli Itumi da može pokrivati više pozicija u polju.

Posljednjih nekoliko dana o njoj su kružile priče o transferu. Činilo se da je predodređena za prelazak neki manje poznati klub, s ciljem da stekne iskustvo.

Poslije toga su je u Novari plasirali vratiti u klub te bi joj dali bitniju ulogu u timu, međutim ništa od toga se neće desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi