Ubjedljiva pobjeda Radnika nad Lukavcem

Premijer liga za odbojkaše

Ubjedljiva pobjeda Radnika nad Lukavcem

M. Skaka

U derbiju 10. kola muške Premijer lige BiH igranom u Bijeljini između domaćeg Radnika i ekipe 7Lukavac iz Lukavca, slavili su domaći odbojkaši maksimalnim rezultatom, po setovima 25:23, 25:21, i 25:23.

Utakmica je trajala 71 minut, uz prisustvo oko 200 ljubitelja odbojke, u sada već tradicionalno hladnoj dvorani O.Š. „Knez Ivo od Semberije“.

Ekipa iz Lukavca došla je u kompletnom sastavu, iako je bilo nagovještaja da bi za ovaj meč mogli biti oslabljeni neigranjem čak tri igrača. Sami početak meča pripao je gostima koji vrlo brzo dolaze do vođstva od 4:1, i tako na pravi način pokazuju da su u Bijeljinu došli po bodove. Međutim, u tim momentima domaćin se budi i angažovanom i borbenom igrom, prije svega u odbrani i u bloku pravi preokret i na prvom tehničkom time outu rezultat je 8:5. Radnik nastavlja u istom u ritmu do kraja prvog seta. Motivisani domaći igrači stečenu prednost držali su do kraja, kada kapiten Milićević drugu set loptu pretvara u vođstvo od 1:0.

U drugi set 7Lukavac ulazi agresivno. Pojačavaju servis, igru u odbrani, a razigrali su se i njihovi najbolji igrači Muharemović i Imamović, uz svesrdnu podršku Kambića. Igrači Radnika to na pravi način amortizuju sjajnim servisima Marinkovića, a tehničar Krgić je u tim momentima sjajno razigravao sve napadače od Milićevića, Vasića, Novokmeta i Đokića. Set je završen rezultatom 25:21 za domaćina.

U trećem setu je 7Lukavac krenuo na sve ili ništa, i odličnim servisima i sjajnom odbranom drži prednost sve do kraja tog seta. Na drugom tehničkom time outu rezultat glasi 12:16. Tada se bude odbojkaši Radnika, koji uz nekoliko sjajnih blokova Vasića i Novokmeta, i odličnom realizacijom kontra-napada Milićevića, stižu na 18:17, kada trener gostiju Alen Džambić dobija žuti karton zbog nesportskog ponašanja. Izjednačenje kao da je dalo krila mladim odbojkašima iz Bijeljine, kojima je bilo potrebno samo da pređu u vođstvo kako bi opuštenije ušli u završnicu, i priveli kraju još jednu odličnu partiju u ovogodišnjem izdanju Premijer lige BiH. Treći set završen je rezultatom 25:23.

Nakon utakmice trener Radnika Manojlović Darko zahvalio se svojim igračima na prikazanoj igri i naglasio da je ovim susretom mladi tim iz Bijeljine pokazao da je dorastao svim iskušenjima, te da uz dobru igru u nastavku prvenstva može doći i do druge pozicije na tabeli, uz opasku da je i dalje klub u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

Ovom pobjedom Radnik se sa 21 bodom učvrstio na trećoj poziciji, dok poslije dobrog starta ekipa 7Lukavac pada na petu sa 14, uz utakmicu manje koju igraju protiv OK Gacko. U posljednjem 11. kolu, Radnik putuje u Ljubinje, dok u Lukavac dolazi Modriča.

OK Radnik - OK 7Lukavac 3:0
(25:23, 25:21, 25:23)
BIJELJINA - OŠ "Knez Ivo od Semberije". Gledalaca: 200. Deleagat: Ružela Zdravko; Sudije: Beganović Edin i Ovuka Siniša.

OK RADNIK: Novokmet, Vasić, Marić, Kvrgić, Đokić, Stolić, Vujanović, Toholj, Gojković (L), Milićević (c), Marinković, Ćeklić. Trener: Manojlović Darko.
OK 7LUKAVAC: Mehmedović, Bašić (c), Memić (L), Imamović Sa., Salkić, Kambić, Imamović Se., Hrvanović, Burgić, Muharemović, Šiljegović, Ibričić. Trener: Alen Džambić

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.