Ublažena kazna Napretku

CEV se smilovao

Ublažena kazna Napretku

Teme:

Evropska odbojkaška asocijacija (CEV) ublažila je kaznu Odbojkaškom klubu Napredak, aktuelnom viceprvaku BiH, ukinuvši trogodišnju suspenziju.

Tim iz Odžaka je prije nekoliko mjeseci kažnjen sa trogodišnjim zabranom nastupa u međunarodnim kupovima, uz novčanu kaznu od 7.000 KM, a razlog je bio neodlazak Napretka na utakmicu prvog kola Chellenge kupa sa njemačkom ekipom Merser.

No, Odžačani susret nisu propustili namjerno nego zbog nedobijanja viza u Njemačkoj Ambasadi u Sarajevu. Epilog je odluka CEV-a da njemački klub prođe u drugo kolo, a Napredak je drastično kažnjen.
Treba kazati da ovosezonske poteškoće sa izlaskom na međunarodnu scenu za Odžačane nisu bile prve. Godinu dana ranije osvojili su titulu prvaka BiH, ali ni tada nisu igrali u eurokupovima zbog propusta kancelarije OS BiH, koja nije na vrijeme izmirila obaveze prema CEV-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.