Usvojen finansijski izvještaj OS F BiH
U svemu najviše ispaštaju sportisti

Vanredna Skupština u Tuzli

Usvojen finansijski izvještaj OS F BiH

Skupština Odbojkaškog saveza Federacije BiH, na današnjoj vanrednoj sjednici odžranoj u Tuzli, prihvatila je revizorski izvještaj o poslovanju Saveza za 2007. godinu.

Izvještaj, koji je uradila revizorska kuća „Vincent“ usvojen je sa 31 glasom „ZA“ i samo pet „PROTIV“.

“Jedinstvo oko donošenja važnijih odluka, pa tako i ove, pokazalo je da kancelarija OSFBiH, Predsjedništvo i ostala njena tijela rade u skladu sa zakonom, Statutom i aktima OSFBiH“, izjavio je Alija Fatić, predsjednik OSFBiH, kojeg je Emir Mulić, naš internacionalni sudija optužio za kriminal i pronevjeru novca u odbojkaškom sportu.

Delegati prisutni na sjednici vanredne Skupštine, njih oko 40 iz svih dijelova FBiH, podržali su rad i djelovanje Saveza, te osudili medijsku hajku koja se vodi protiv njegovih legitimnih organa.

Usvojene su ostavke pojedinih članova organa OSBiH i OSFBiH. Tako je umjesto Nijaza Lipovače iz Bihaća, za člana Upravnog odbora OSBiH izabran Mirsad Novalić iz Gradačca. Umjesto Fahira Muftića iz Gradačca, za člana Predsjedništva OSFBiH izabran je Senad Hadžić iz Bosanskog Petrovca. U Nadzorni odbor imenovani su Nijaz Alić iz Kalesije, Samir Elezović iz Bosanske Krupe i Hajdar Lošić iz Maglaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.