Internetom kruže fotografije golih odbojkašica nakon osvojene titule prvaka

Znale su kako proslaviti uspjeh

Internetom kruže fotografije golih odbojkašica nakon osvojene titule prvaka

A. Čaušević

Snimci zabave koja je trebala ostati u privatnoj arhivi su završili na TikToku zbog čega je i policija pokrenula istragu. Sve se dešavalo krajem oktobra nakon što su fotografije ukradene sa mobitela jedne od odbojkašica.

Eksplicitne fotografije ženskog odbojkaškog tima Univerziteta Wisconsin koje su procurile na internet došle su s telefona jedne od igračica, otkriva DailyMail.com.

Policija Wisconsinu saopštila je da igračica nije osumnjičena i da ne zna kako su fotografije stigle na internet, ali je poručeno da se ispituje je li njezin mobitel hakiran.

Govoreći za DailyMail.com, Marc Lovicott, izvršni direktor Odjela za komunikacije, rekao je o istrazi: "Provjeravamo šta se desilo i ko je mogao podijeliti ove fotografije."

Prema zakonu savezne države Wisconsin, protuzakonito je dijeliti eksplicitne fotografije bez dopuštenja, što znači da je onaj ko je podijelio fotografije s oznakom X trebao dozvolu svih 18 članova pobjedničkog tima nacionalnog prvenstva 2021.

Oko 40 fotografija i videa koji su krajem oktobra procurili na internet snimljeni su nakon trijumfa Badgersa na Državnom prvenstvu Nacionalne sveučilišne atletske asocijacije u odbojci prošlog decembra.

Oglasi

Neke od pikatnih i eksplicitnih fotografija možete pogledati ovdje.

Pobjeda od 3:2 u setovima nad Nebreskom značila je da je Wisconsin, predvođen najboljom igračicom Dana Rettke po prvi put osvojio državni naslov.

U velikom broju slika uključene su slike koje prikazuju tim igračica od koje su neke sada diplomirale – kako oduševljeno bljeskaju grudima u kameru tokom privatne proslave u svojoj svlačionici nakon pobjede.

Curenje fotografija je otkriveno 18. oktobra kada su članice odbojkaškog tima shvatile da su njihove fotografije popularne na Tiktoku i prijavile su sve policiji.

Unatoč neugodnoj situaciji, čini se da to nije uticalo previša na ekipu na izvedbu jer su međuvremenu nastavili nizati pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi