Zahuktali kakanjski odbojkaši gostuju kod sarajevske Bosne

Ružić: Pobjeda uz ozbiljan pristup neće doći u pitanje

Zahuktali kakanjski odbojkaši gostuju kod sarajevske Bosne

D. Kurbegović

Odbojkaši Kaknja u subotu u okviru desetog kola Premijer lige BiH za odbojkaše gostuju u Sarajevu kod ekipe Bosne.

 Bosna je ove sezone novajlija u ligi i iako su imali velika očekivanja, trenutno se nalaze na pretposljednjem mjestu na tabeli s osvojenih osam bodova iz devet mečeva. Kakanjci iza sebe imaju niz od sedam uzastopnih pobjeda i na gostovanju u Sarajevu žele do pozitivnog rezultata.

U timu vlada odlična atmosfera, odbojkaška publika se polako vraća na utakmice u Kaknju, a kako je kazao predsjednik OK "Kakanj 78" Aldin Šljivo momci će i na gostovanju u Sarajevu imati podršku:

"Veoma sam zadovoljan odnosima u klubu. Stvara se pravi tim, momci igraju srcem na terenu i ponosan sam na to što su do sada pokazali i nadam se da će nastaviti dokazivati da je Kakanj šampionski grad. Radimo konstantno na vraćanju publike na tribine i polako se taj duh osjeti, a i u Sarajevu će naši momci imati veliku podršku s tribina.", kazao je Šljivo.

Srednji bloker ekipe Kaknja, Danilo Ružić osvrnuo se na urađeno u ovoj polusezoni:

"Generalno gledano imamo izuzetan niz i mogu da izjavim da je ovo jedna jako lijepa polusezona i ako nas zdravlje posluži i ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti nadam se da ćemo zadovoljni završiti ovu godinu i otići na zasluženi odmor. Atmosfera u ekipi je sjajna, uglavnom se svi jako dobro poznajemo i za ostatak tima zajedno sa trenerima imam samo riječi hvale na trudu, radu i zalaganju. Pored saigrača i trenera ovim putem bih pohvalio i našu upravu na čelu s predsjednikom Aldinom Šljivom, koji nas prije svega podržavaju i konstantno bodre bez obzira na nivo igre i rezultat i mislim da je to sve i dovelo do ovako pozitivnog rezultata. Imam osjećaj da se publika donekle vratila na tribine i nadam se da ćemo, obzirom da sam i prije šest, sedam godina igrao za Kakanj kada su se igrale i neke evropske utakmice pred punim tribinama, vratiti ovaj klub na stare staze slave!", kazao je Ružić.

Ružić je najavio i predstojeći susret u Sarajevu:

"Bosna je definitivno jedna mlada ekipa, željna dokazivanja, izuzev par starijih igrača. Mislim da će dati sve od sebe da se dokažu, pogotovo pred svojom publikom! Iako tabela tako ne pokazuje, smatram da je to jedna solidna ekipa vrijedna respekta. Naravno, ako mi uspostavimo našu igru i uđemo u utakmicu ozbiljno kao i na prethodnim mečevima mislim da možemo da nastavimo ovaj pozitivan niz. Pozvao bih prije svega sve ljubitelje odbojke koji su u mogućnosti, da dođu u subotu u Skenderiju, jer očekujemo jednu jako dobru odbojkašku predstavu."

Utakmica OK "Bosna" Sarajevo - OK "Kakanj 78" igra se u subotu, 17.12.2016. u sarajevskoj Skenderiji s početkom u 14:00 sati. Delegat utakmice je Salih Begić iz Zenice, Prvi sudija Edin Begović iz Zenice a drugi sudija Ivana Bartula-Gustin iz Neuma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi