Zenit siguran na startu
Odbojakši Zenita

Klupsko prvenstvo svijeta

Zenit siguran na startu

M. Maksimović

Nakon EP za odbojakaše i odbojkašice, na red je došlo klupsko prvenstvo svijeta kojem je domaćin Doha. Kod odbojkaša imamo osam ekipa raspoređenih u dvije grupe.

U grupi A su Jastrzebski Wegiel, Trinity Western Spartans, Zenit Kazan i     Paykan. U grupi B su domaćini, Al-Arabi, najbolja ekipa Afrike, Al-Ahly, Trentino i Sesi iz Brazila. Trentino brani naslov, a ove godine bi ruski Zenit Kazana mogao biti glavni konkurent.

U prvim utakmicama nije bilo iznenađenja. Zenit Kazan je sredio Trinity West.Spartans iz Vancouvera 3:0, baš kao i Jastrzebski Wegie ekipu Paykana iz Teherana. Domaća ekipa je u grupi B stigla do prve pobjede. Nakon velike borbe u pet setova, Al-Arabi je slavio 3:2 protiv Al-Ahlyja. Meč je trajao dva sata i dvije minute a po setovima je rezultat bio 25:23, 29:31, 26:24, 21:25, 15:12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.