Zlatni bh. momci Srbiji prepustili samo 24 poena

Nakon Hrvata pala i Srbija

Zlatni bh. momci Srbiji prepustili samo 24 poena

Aktuelni evropski i olimpijski prvaci, reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci i u drugom kolu Evropskog prvenstva bila je uspješna, a zlatni momci iz Londona ovoga puta su savladali selekciju Srbije sa 3:0.

Za trijumf u prvom setu najtrofejnijoj reprezentaciji BiH trebalo je svega trinaest minuta, za veoma uvjerljivih i ubjedljivih 25:9, dok je u drugom periodu igre rezultat po istočne komšije bio i gori - 25:7.

Ni u trećem setu zlatni bh. odbojkaši nisu imali većih problema, te su rezultatom 25:8 slavili i u trećem se i tako sasvim zasluženo upisali drugu pobjedu na EP koj se ove godine održava u Poljskoj. 

Naredni susret na prvenstvu Starog kontinenta naša selekcija igra već sutra, protivnik će im biti drugoplasirana ekipa iz grupe B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.