Zlatni ljiljani očitali lekciju i evropskim prvacima!

BiH savladala Rusiju

Zlatni ljiljani očitali lekciju i evropskim prvacima!

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci upisala je treću pobjedu na Evropskom prvenstvu.

Bh. reprezentacija odigrala je nevjerovatan meč protiv Rusije koja brani zlato na Evropskom prvenstvu. Iako su Rusi bili favoriti na kraju im je naš tim očitao lekciju i slavio sa 3:0 u setovima.

Nevjerovatnu borbu gledali smo od samog početka meča kada se igralo za poen s obje strane. Do samog finiša bila je nevjerovatna borba, a naš tim prvi set dobio je sa 28:26.

U drugom setu smo gledali nevjerovatnu odbojku. Rusi su pokušali da se vrate na 1:1, ali naša ekipa to nije dopustila. Do samog kraja su se borili kao lavovi i dobili drugi set sa 27:25.

Treći set bio je zaista nevjerovatan. Rusi su imali preko pet poena prednosti i vodili čak sa 21:16, a onda su naši momci napravili strašan preokret i došli do 24:21. Na kraju treći set su dobili sa 25:23 i upisali veliku pobjedu.

Za našu ekipu ovo je treća pobjeda nakon što smo jučer savladali Holandiju i Hrvatsku, a za Ruse je ovo prvi poraz.

Top Komentari

sloboda1919tz
jednom kjiljan uvjek ljiljan jednom pic.. uvjek pi..a
0 4
Dela
BRAVO ZMAJEVI, PONOS BiH
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi