Zlatni ljiljani "razbili" Latviju i plasirali se u polufinale

Četvrtfinalni duel Evropskog prvenstva

Zlatni ljiljani "razbili" Latviju i plasirali se u polufinale

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva nakon pobjede danas protiv Latvije.

Zlatni ljiljani opravdali su veliku ulogu favorita u četvrtfinalu protiv Latvije, te su upisali ponovo pobjedu sa 3:0 i i dalje smo bez izgubljenog seta u dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva.

Izabranici Mirze Hrustemovića su igrali s pola snage i nisu imali problema protiv slabašne Latvije. Prvi set trajao je tek nešto više od deset minuta, a BiH ga je dobila sa 25:14.

U drugom setu ista meta isto odstojanje. Bh. tim je pokazao da je dosta iskusniji tim, te je drugi set lagano riješio u svoju korist također sa 25:14.

Ni u trećem setu nije bilo previše uzbuđenja, te je bilo jedino pitanje kojom razlikom će naš tim dobiti treći set. Ovaj put za bh. selekciju bilo je 25:8.

Zlatni ljiljani će meč polufinala igrati sutra od 19 sati protiv boljeg iz meča Ukrajina - Hrvatska.

Evropsko prvenstvo, četvrtfinale:

BiH - Latvija 3:0 (25:14, 25:14, 25:8)

Top Komentari

Benjamingst
Bravo momci samo naprijed vi ste mnogima uzor... Sve se moze u zivotu postici upornost je broj 1. Do zlata ako Bog da !!!!
6 0
Sanel1980
Svaka cast momci,zlato ste izgleda rezervisali,pitanje je samo put do zlata bez izgubljenog seta ili sa jednim
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti