ŽOK Gacko slavilo protiv SOK Mostar
Puno grešaka Mostarke je koštao nečeg više u ovom meču

Mostarke ispuštale prednost u sva tri seta

ŽOK Gacko slavilo protiv SOK Mostar

Odbojkašice SOK Mostar poražene su večeras u utakmici Premijer lige u Mostaru od ekipe ŽOK Gacko rezultatom 3:0 po setovima (25:23, 25;22, 25:21)

Na čudan način poražene su domaće odbojkašice i ovom susretu. 'Sokice' su odlično ušle u meč, povele na početku prvog seta sa 7:1 i činilo se da će uvodni dio igre bez problema pripasti domaćim igračicama. Došlo je tada do neobjašnjivog pada u igri Mostarki koje su počele griješiti i tako vlastitim greškama vratiti protivnice u igru.

Iskusne djevojke iz Gacka na kraju su uzele ponuđeno i riješile set u neizvjesnoj završnici s 25:23.
Vidjeli smo sličan scenarij i u drugom setu. Dobro su Sokice stajale na terenu, igrale dobro i uspjele povesti 21:17 i sve je mirisalo na poravnjanje. No tada su opet odnekud izronile pogreške koje su domaći tim koštale prvog seta. Priča se okrenula i gušće su prvo izjednačile a potom i povele te prednost sigurno održale do kraja seta i povele sa sigurnih 2:0.
Nije priča pretjerano odstupala od prošle ni u 3.setu. Domaće su vodile ali su Gačanke stalno sustizale prednost Mostarki. Opet su Sokice uspjele povesti 16:13 u trećem setu no večeras odlične gošće su i to dostigle i sjajnom igrom u kojoj su malo toga poklonile Mostarkama meč uspjele privesti kraju i mora se reći zasluženo slaviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi