ŽOK Kakanj ostao bez igračica
Definitivan oproštaj Eme Petrović

Ostala samo Ivana Bradara

ŽOK Kakanj ostao bez igračica

Odbojkašice Kaknja startovale sa pripremama za novu sezonu. Prozivci  trenera Nermina Begića odazvalo se samo 11 igračica. Osim Ivane Bradare, sve ostale odbojkašice su domaći kadar, među kojima su mlade i neiskusne Sara Lepić, Nejra Šehagić, Mirela Lujnović, Ajla Hadžić, Melisa Mioč, Amina Ganić i Azemina Krivokapa, koje još nisu debitirale u prvom timu.

Iz prošlosezonskog sastava, osim Ivane Bradare, ostale su samo Alisa Hadžić i Aida Srebrenica. Jedino novo ime je Merima Grezda, libero Newis Breze,koja bi trebala nadoknaditi odlazak iskusne Eme Petrović i mlade Eme Zukić,koje su prethodnih sezona s dosta uspjeha nastupale na toj poziciji.

Iz Kaknja su otišla prošlogodišnja pojačanja: reprezentativni dizač Amira Sirotanović, koja je pristupila brčanskom Jedinstvu, Ivana Gardović  novi je član Kule Gradačac, a Dženita Hadžihasanović Imzit Dobrinje. Srednji bloker Amina Mehić i primač Sanja Blagojević još nisu pronašle novi klub, a Merima Tosunbegović se vratila u rodnu Kalesiju.

Aida Srebrenica ostaje u KaknjuZbog ozljede ramena dugogodišnji kapiten i jedna od najboljih igračica Ema Petrović,  definitivno se oprostila od aktivnog igranja.

Trener Begić ne može računati na usluge tri mlade, izuzetno nadarene igračice; Katarinu Bošnjak, Emu Zukić i Mirzetu Begić, koje nastavljaju školovanje na fakultetima u Sarajevu, što još više usložnjava ionako tešku situaciju kada je u pitanju igrački kadar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti