Aaron Rodgers MVP regularnog dijela NFL sezone

Po drugi put u karijeri

Aaron Rodgers MVP regularnog dijela NFL sezone

Aaron Rodgers je po drugi put u svojoj karijeri izabran za najkorisnijeg igrača regularnog dijela NFL sezone. Quarterback Green Bay Packersa u ovome izboru završio je ispred J.J. Watta iz redova Houston Texansa.

Tridesetjednogodišnjem igraču američkog fudbala ovo je drugo priznanje za MVP igrača u regularnom dijelu sezone, a prvo je osvojio 2011. godine. 

Ovom nagradom Rodgers se našao u društvu još dvojice quarterbackova, Toma Bradyja (New England Patriots) i Joea Montane (San Francisco 49ers), koji su nagradu takođe osvajali po dva puta. Ipak, najviše priznanja do sada ima playmaker Denver Broncosa, Peyton Manning. On je za najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone biran pet puta.

"Radije bih sada bio u hotelu i spremao se za Super Bowl, ali je ovo uprkos tome veličanstveno. Biti u društvu ovakvih velikana je zaista jedna velika čast za mene", kazao je Rodgers.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.