Ajkule u posljednjoj četvrtini potopile SAD

Olimpijske igre, vaterpolo

Ajkule u posljednjoj četvrtini potopile SAD

D. Vejo

Vaterpolisti Crne Gore su u okviru četvrtog kola grupe B OI u Riju savladali selekciju SAD-a rezultatom 8:5 po četvrtinama je bilo 2:1, 0:0, 2:2 i 4:2.

U veoma izbudljivom, a pored toga i nervoznom meču više sreće su imale Ajkule. Prva četvrtina protekla je u znaku Crne Gore koji su istu dobili sa 2:1, da bi u drugom periodu mreže mirovale, nakon čega Ajkule odlaze na odmor sa pogotkom prednosti.

U trećem periodu, viđen je jedan čvrst vaterpolo gdje se igralo gol za gol, pa je tako isti završen sa 2:2. Posljednja dionica meča donosi nervozu kako na jednoj tako i na drugoj strani. Međutim, istrajniji kako u napadu tako i odbrani bili su Crnogorci koji su tri minute prije kraja prelomili meč u svoju korist. Postigli su četiri pogotka i meč priveli kraju. 

U SAD-u, najefikasniji bio je Samuels sa dva postignuta gola, dok je istu statistiku imao i Darko Vrguljan u timu Ajkula.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi