Akademija B bolja od Torpeda

Akademija B bolja od Torpeda

O. Lekić

Mladi vaterpolisti Akademije B su u okviru vaterpolo lige Kantona Sarajevo u kadetskoj konkurenciji pobijedili vršnjake iz Torpeda sa 16:6 (4:0, 4:2, 3:0, 5:4).

U ekipi Akademija B najbolji pojedinci bili su Mehmedalija Đipa i Hamza Aganović sa po tri pogotka, a još sedam igrača upisalo se u listu strijelaca. U sastavu Torpeda bolji od ostalih bio je Dino Džehović sa tri gola.

U juniorskoj konkurenciji snage su odmjerili Mladost i GKVS Sarajevo. Bez većih problema slavili su vaterpolisti Sarajeva sa 18:4 (4:0, 5:1, 5:2, 4:1).

Najbolji pojedinci u pobjedničkom sastavu bili su Kerim Krdžević sa sedam i Adin Idrizović sa šest pogodaka. Sve pogotke za ekipu Mladosti postigao je Tarik Tahmiščija.

Liga se nastavlja 23. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.