Akademija i Cavtat zadovoljni suradnjom

Akademija i Cavtat zadovoljni suradnjom

U cilju unapređenja vaterpolo sporta u Bosni i Hercegovini sarajevski Vaterpolo klub Akademija B ostvario je blisku saradnju s klubom Cavtat, koji nastupa u drugoj hrvatskoj ligi.

Hrvatski klub je prošle sedmice proveo tri dana u Sarajevu, gdje je četiri puta kroz trening utakmice odmjerio snage s Akademijom B. Posljednjeg dana priprema snage su odmjerili u dvije kategorije, a u obje utakmice slavili su gosti. Kadeti Cavtata su pobijedili sa 10:3, dok su u kategoriji "nade" (dječaci do 12 godina) slavili rezultatom 4:2. 

Vlaho Lise, trener Cavtata, izrazio je zadovoljstvo uvjetima i gostoprimstvom u glavnom gradu BiH. 

"Sarajevski klubovi su u velikoj prednosti u odnosu na većinu malih hrvatskih klubova. No, da bi se postigli rezultati potrebna je dobra organizacija i stručan kadar. Djeca s ovih prostora su fizički predodređena za bavljenje vaterpolom i siguran sam da postoji veliki broj talentiranih igrača. Najbitnije je da se ispune potrebni uvjeti za formiranje reprezentacije koja će se uključiti u evropska i svjetska takmičenja", rekao je Lise.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.