Akrobacije iznad Zagreba
Helikopter nas je čekao na sportskom aerodromu Lučko

SportSport.ba na "Sniježnoj kraljici"

Akrobacije iznad Zagreba

E. Idić, foto: Dado Ruvić

Dan prije utrke Snježne kraljice na Sljemenu, ekipa SportSport.ba imala je priliku da se upozna i provoza sa jednim od najboljih akrobatskih pilota za helikoptere – Rainer Wilke.

Iskusni Rainer je napravio preko 7400 sati leta na helikopteru BO-105, ali ta informacija ne znači ništa do trenutka kada uđete u njegov helikopter i on samo pokazno napravi nekoliko trikova u zraku.

Rainer je helikopterom došao u Zagreb kako bi sutra na utrci ženskog slaloma svojim akrobacijama zabavljao hiljade gledalaca na Sljemenu. Naša ekipa se sa njim družila na sportskom aerodromu Lučko u Zagrebu. Ovaj smireni gospodin je strpljivo objašnjavao prisutnim novinarima kako uspijeva da pravi nevjerovatne manevre sa helikopterom koji je napravljen 1968. godine.

Mi smo još uvijek ošamućeni nakon vožnje tako da nismo sposobni pisati više detalja, a vama ostavljamo fotografije i video na kome možete vidjeti kako se rade akrobacije sa helikopterom...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije