Al Ittihad i Galatasaray u Sarajevu

Al Ittihad i Galatasaray u Sarajevu

M. Skaka

Nakon "Turnira šampiona" koji je održan u septembru prošle godine, u Sarajevo će biti domaćin još jednom vaterpolo turniru na kojem učestvuju veoma kvalitetne ekipe.

Naime gosti Vaterpolo kluba Bosna biti će ekipa Al Ittihada iz Saudijske Arabije, aktuelni prvak Azije, kao i ekipa Galatasaraya iz Istambula visestruki prvak Turske.

U VK Bosna su odlučili da ove godine turnir povodom 6. aprila Dana grada Sarajeva naprave atraktivnijim i kvalitetnijim

Studenti se nadaju da će dostojno predstavljati bh. vaterpolo obzirom da se na Olimpijskom bazenu Otoka u zadnjih godinu i po dana izuzetno vrijedno i jako trenira. Prema riječima trenera i najboljeg igrača VK Bosna, Ervina Babića igrači Bosne su oduševljeni što će im se pružiti prilika da se po prvi put suprostave ovako velikim i jakim profesionalnim ekipama sastavljenim od igrača iz cijelog svijeta i tako još jednom pokažu da vaterpolo ima budućnost u glavnom gradu i u Bosni i Hercegovini.

Turnir će se igrati na Olimpijskom bazenu u Sarajevu u periodu od 02. do 04. aprila,a u toku su i aktivnosti oko organizacije i TV prenosa turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.