Alberto Contador slavio na Giru

Alberto Contador slavio na Giru

Biciklista Sakso Banka Alberto Contador trijumfovao je na ovogodišnjem izdanju utrke „Goto d'Italia“, koja je završena individualnim kronometrom u Milanu.

Na 26 km dugom kronometru pobijedio je  Britanac David Millar (Garmin-Cervelo). Contadoru je to bio drugi trijumf na "Giru", nakon što je  prethodno slavio 2008. godine.

Španac je tako broj pobjeda na utrkama iz "veličanstvene trojke“ doveo do šest, pošto je tri puta bio najbolji na utrci "Tour d'France", 2007, 2009. i 2010. godine, i jednom na "Vuelti". Pored roze majice, Contador je osvojio i crvenu majicu, za najboljeg vozača u plasmanu po bodovima.

Zelena majica, za najboljeg na brdskim ciljevima, pripala je Stefanu Garzelliju iz tima Aqua & Sapone, dok se bijela majica, za najboljeg mladog vozača, našla na leđima bicikliste Astane Romana Kreuzigera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.