All Blacksi krenuli pobjedom
Joe Rokocoko najbolji igrač Novog Zelanda

Three Nations

All Blacksi krenuli pobjedom

Danas  je u Aucklandu utakmicom između domaćeg Novog Zelanda, popularnih All Blacksa i Australije počeo Three Nations, takmičenje koje je uz SP najveće takmičenje u ragbiju.

Domaći igrači su startali pobjedom 22:16 nad velikim rivalom Australijom, i tako na najbolji mogući način otvorili ovo takmičenje. 

Ovo će biti četrnaesto izdanje ovog turnira, a titulu brane igrači Novog Zelanda.

Novi Zeland je u dosadašnjih 13 nastupa osvojio čak devet tutula, a sva četiri posljednja takmičenja su osvojili oni. Kada tome dodamo i činjenicu da su osvojili šest od posljednjih sedam turnira, onda lako možemo doći do zaključka da su oni favoriti i ovog takmičenja. 

Australija je njihov najveći rival, ali trenutno igraju bez dvojice ponajboljih igrača Lote Tuqirija i Adama Jonesa, tako da su ipak u sjeni Novozelanđana. 

Južna Afrika je vrlo slabo igrala u ljetnim test utakmicama, ali ne treba isključiti činjenicu da su oni aktuelni svjetski prvaci, pa ih ne treba otpisati ni iz utrke za titulu. 

Svaka reprezentacija će odigrati po šest mečeva, a mečevi se igraju svakog vikenda sve do 19. septembra kada turnir završava i kada ćemo saznati ko je pobjednik četnaestog po redu turnira Three Nations.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.