Amel Tuka i Emma Škaljo laureati za 2014. godinu

Izbor sportiste Ze-do kantona

Amel Tuka i Emma Škaljo laureati za 2014. godinu

Dino Kurbegović

Večeras je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održana manifestacija Izbor sportiste Ze-Do kantona za 2014. godinu.

Ova tradicionalna manifestacija, koja se svake godine održava u Zenici privukla je veliki broj ljubitelja sporta, sportista i onih koji su dobili nagrade za prošlu godinu.

Najbolja sportašica za prošlu godinu je 25-godišnja Emma Škaljo članica Streljačkog kluba Zenica, dok je najbolji u muškoj konkurenciji bez premca Amel Tuka, član Atletskog kluba Zenica.

U konkurenciji osoba s invaliditetom laureati su atletičari Redžib Talić i Safija Topalović. Nagrade za životno djelo dobili su Mirsad Hodžić iz Zavidovića, Muhamed Begovac iz Zenice, te Besim Gafurović iz Kaknja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.