Amel Tuka nosi zastavu BiH na otvaranju OI

Zvanična odluka OK BiH

Amel Tuka nosi zastavu BiH na otvaranju OI

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nosit će zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 5. augusta.

Na današnjoj sjednici Izvršnog komiteta Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, Tuka je zvanično izabran za nosioca naše zastave na najvećem sportskom događaju 2016. godine.

Ovakva odluka je u potpunosti očekivana, obzirom da Tuka iza sebe ima godinu prepunu uspjeha. Najveći rezultat postigao je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, gdje je osvojio bronzanu medalju, dok je na Evropskom prvenstvu održanom prošle sedmice u Amstedramu zauzeo četvrto mjesto na 800 metara.

Podsjetimo, BiH će na Olimpijskim igrama predstavljati deset takmičara. Osim Amela Tuke, bh. ekspediciju će činiti Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Damir Džumhur, Lucia Kimani, Larisa Cerić, Tatjana Đekanović, Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi