Amerikancima se neće svidjeti Ronaldova izjava: "Zbog čega tu igru zovete fudbal?"

Oglasio se na Twitteru

Amerikancima se neće svidjeti Ronaldova izjava: "Zbog čega tu igru zovete fudbal?"

E. Čaušević
Teme:

Super Bowl je sigurno jedno od najvećih dešavanja u Sjedinjenim Američkim Državama, a naravno riječ je o finalnoj utakmici američkog fudbala.

Veliko finale igralo se jučer između New England Patriotsa i Los Angeles Ramsa, a na kraju su Patriotsi uspjeli da dođu do šeste titule pobjedom 13:3. Ovaj meč je u Americi uvijek bio jedan od najvećih dešavanja, dok u ostatku svijeta nije ni približno popularan.

Okršaj Patriotsa i Ramsa bio je jedan od najlošijih izdanja Super Bowla u posljednjih 20-tak godina. Pred Super Bowl na Twitteru se oglasio i legendarni Ronaldo koji je uspio da isprovocira američku javnost. On je jednostavno rekao da mu nije jasno zbog čega ovaj sport u SAD-u zovu fudbal.

"Može li mi neko objasniti zašto ovaj sport zovu fudbal ako ovo nije lopta i ne igra se nogama?", napisao je Ronaldo uz svoju fotografiju.

Top Komentari

teddy sheringham
Jer su to svjetski debili brate.
15 0
Maximilian
Zato što je lopta veličine jednog "foota".
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi