Bik demolirao najboljeg matadora svijeta - Bile su to sekunde iz pakla

Nevjerovatne scene

Bik demolirao najboljeg matadora svijeta - Bile su to sekunde iz pakla

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih matadora na svijetu Andres Roca Rey doživio je u utorak teške povrede nakon što je borba s bikom prošla jako loše po njega. Bik je iskoristio njegovu nepažnju i doslovno ga je pregazio.

Andres Roca Rey važi za jednog od najboljih matadora svijeta. Zbog toga je dobio i nadimak 'Messi među matadorima'.

Međutim, njegov nastup u utorak u Santanderu donio je težak previd i Andres je pregažen od bika s kojim se našao u areni. Doživio je teške povrede.

Andres je dizao publiku na noge svojim potezima. U jednom trenutku se gledao oči u oči s bikom, a zatim su uslijedili sekundi iz pakla za ovog nesretnika.

Bik je uspio podići ovog matadora u zrak, a zatim ga je pritisnuo uz ogradu. Njegove kolege su reagovale i uspjele su osloboditi Andresa, no nastradao je još jedan do njih - Cayetano Rivero Ordonez.

Oglasi

Roca Rey je prošao s brojnim povredama. Povrijeđena su mu koljena, vrat, lice i noge. Srećom, povrede nisu opasne po život.

Također, Ordonez koji ga je odvojio od bika prošao je sa slomljenim rebrom, pa je odmah pušten na kućno liječenje.

Borbe bikova u Španiji i dalje su veoma popularne. Usprkos svim naporima Evropske Unije da se one zabrane, za sada nema naznaka da bi se to moglo desiti.

U ovoj zemlji zaista uživaju u nastupima matadora. Uzaludni su i protesti ljudi koji se bore za prava životinja jer je mnogo više onih koji uživaju u svemu.

Naravno, povrede matadora su sastavni dio svega, a Roca Rey je ovog puta imao više sreće nego pameti.

Top Komentari

kikiriki
Bravo za bika
1 0
Culer
Što te ne probi kao što bi Bašić lopte.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi