Andy Schleck obukao žutu majicu
Andy Schleck

Etapa pripala Sandiju Casaru

Andy Schleck obukao žutu majicu

M. Maksimović

Nakon dana pauze na Touru se vozila deveta etapa Morzine-Avoriaza do Saint-Jean-de-Mauriennea duga 204,5 kilometra. Pobjedu je u završnom sprintu izborio Sandy Casar (Française des Jeux) ispred Luisa Leona Sancheza (Euskaltel) i Damiana Cunega (Lampre).

Etapu je obilježila borba između Andy Schlecka i Alberta Contadora, najvećih favorita za ukupnu pobjedu, koji su pobjegli glavnim konkurentima nakon 25 kilometara,međutim niti jedan nije
uspio stvoriti prednost, pa su ciljem prošli kao šestoplasirani i sedmoplasirani, dvije sekunde nakon pobjednika.

Međutim, u ovoj etapi je podbacio dosadašnji lider Australac Cadel Evans i praktički je ispao iz borbe za naslov prvaka. Schleck vodi sa 41 sekundom prednosti pred Contadorom, dok je na trećem mjestu Španjolac Samuel Sanchez sa 2:45 minuta zaostatka. Evans trenutačno ima više od osam minuta zaostatka.


Rezultati devete etape:
1.Sandi Casar (Fra, Française des Jeux) 5:38:10
2.Luis Leon Sanchez (Špa, Euskaltel)
3.Damian Cunego (Ita, Lampre) u vremenu pobjednika
4.Christophe Moreau (Fra, Caisse d'Epargne) +0.02
5.Anthony Charteau (Fra, Bbox) +0.02


Ukupni poredak:
1.Andy Schleck (Lux, Saxo Bank) 43:35:41
2.Alberto Contador (Špa, Astana) +0.41
3.Luis Leon Sanchez (Špa, Euskaltel) +2:45
4.Denis Menchov (Rus, Rabobank) +2:58
5.Jurgen Van Den Broeck (Bel, Omega) +3:31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.