Angelsi pomeli Red Soxe
Velika radost Dodgersa nakon pobjede nad Cardinalsima

MLB Play off

Angelsi pomeli Red Soxe

Dodgersi su pobjedom nad Cardinalsima došli veoma blizu prolaza dalje, dok su aktuelni prvaci Philiesi domaćim porazom od Rockiesa kompromitirali svoje šanse, baš kao i Red Soxi koji su pretrpjeli pravu katastrofu od Angelsa koji im nisu dopustili ni jedan poen.

LA Dodgersi su pobjedom nad Cardinalsima 3:2 došli vrlo blizu plasmana u finale Nacionalne lige. Iako su Cardinalsi imali prednost sve do pred kraj 9. inninga, dvije velike greške Matta Hollidaya koštale su ih poraza. Bio je ovo treći u nizu poraz na strani za Cardinalse u doigravanju.

Poveli su Cardinalsi homerom Holidaya u 2.inningu, da bi Andre Ethier homerom u 4. inningu poravnao. Pred kraj sedmog inninga Mark De Rosa je ponovo donio prednost Cardinalsima, ali su dva runa Dodgersa pred kraj 9. inninga odlučila pobjednika. Junaci pobjede Dodgersa bili su John Pierre i Casey Blake.

Colorado je pobjedom u Philadelphiji nad domaćim Philiesima 5:4 poravnao seriju na 1-1. Predvođeni odličnim Carlosom Gonzalezom Rockiesi su došli do vrlo važne pobjede kojom su ostali u utrci za prolaz u finale. Naredna dva meča na rasporedu su u Denveru na terenu Rockiesa.

Dok su ostali klubovi igrali svoje druge utakmice, Angelsi i Red Soxi su tek otvarali svoju play-off seriju. Angelsi su odigrali fantastičan meč ne dozvolivši gostima iz Bostona ni jedan poen, što je njihov prvi takav poraz nakon 1995. godine i poraza od Indiansa, dok su Angelsi po prvi put u povijesti slavili bez primljenog poena.

Ipak, tradicija nije ono što raduje navijače Angelsa. Naime Angelsi nikad u povijesti nisu uspjeli proći dalje kad su dobili prvu utakmicu, dok su u duelu s Red Soxima u prethodnih deset utakmica doigravanja čak devet izgubili.

Ipak, ono što treba da veseli domaće navijače jeste odlična forma Torii Huntera koji je i sinoć bio najbolji igrač Angelsa, a ništa slabiji nisu bili ni Morales i Rivera.

Rezultati:

LA Dodgers – St.Louis 3:2 (2-0)
Philadelphia – Colorado 4:5 (1-1)
LA Angles – Boston 5:0 (1-0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.