Angelsi potpisali ugovor s Troutom vrijedan 144 miliona

Deveti najveći ugovor u ligi

Angelsi potpisali ugovor s Troutom vrijedan 144 miliona

Mike Trout i LA Anglesi dogovorili su sinoć novi ugovor prema kojem će sjajni igrač Angelsa u narednih šest godina zaraditi čak 144,5 miliona dolara.

Troutov ugovor je potpisan samo dan nakon što je Detroit potpisao najveći ugovor u historiji bejzbola sa Miguelom Cabrerom.

Trout je ušao u posljednju godinu važećeg ugovora s Angelsima prema kojem će u 2014. godini zaraditi samo 1 milion dolara, ali će zato 22-godišnji dvostruki All-Star igrač u narednih šest godina zaraditi pravo bogatstvo.

Angelsi su sada jedna od ekipa koja najviše izdvaja novca za ugovore igrača u cijeloj ligi. Pored Trouta Anglesi imaju desetogodišnji ugovor s Albertom Pujolsom vrijedan 240 miliona, zatim petogodišnji sa Joshom Hamiltonom vrijedan 125, te petogodišnji sa Jeredom Weaverom vrijedan 85 miliona dolara.

Godišnji ugovor Mikea Trouta, prema kojem će zarađivati čak 24 miliona dolara, deveti je ugovor u ligi. Bolje ugovore od njega imaju Clayton Kershaw, Miguel Cabrera, Alex Rodriguez, Justin Verlander, Ryan Howard, Josh Hamilton, Felix Hernandez i Zack Greinke.

Mike Trico je tek jedan od četvorice igrača u historiji bejzbola koji je u prve dvije profesionalne sezone ostvario 50 homera i 200 runova, a Angelsi su ga uzeli 2009. godine kao 25. izbor amaterskog drafta, što je zaista nevjerovatno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.