Arapović pobjednik šahovskog turnira

Turnir "Sjećanje na Damira Rašića"

Arapović pobjednik šahovskog turnira

A. Beganović

Vitomir Arapović pobjednik je 6. memorijalnog šahovskog turnira "Sjećanje na Damira Rašića", koji je odigran u hotelu Saraj u znak uspomene na rano preminulog majstora FIDE.

Isti broj poena imao je i velemajstor Dragiša Blagojević, ali je pobjednički pehar pripao mostarskom internacionalnom majstoru.

Konačan plasman: Arapović i Blagojević po 7,5, poena, Kuraica, Dizdarević i Avdić po 7, Stojanović , Janković, Draško, Kamberović i Borić po 6,5 itd

Desetorici prvoplasiranih pripale su nagrade organizatora ŠK Željezničara i Napretka, te porodici Rašić, a specijalne su dobili Kadrić, Zlobec, Draško, Janković i Avdić.

Nastupila su 92 šahista, a odigrano je 9 kola u brzopoteznom tempu.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.