Arch četvrti, Goulian prvi
Hannes Arch u akciji

Red Bull Air Race - Budimpešta

Arch četvrti, Goulian prvi

Tek na četvrtom mjestu u Budimpešti je završio šampion i do sada vodeći u ukupnom poretku RBAR, Hannes Arch. Ni njegov veliki rival Paul Bonnhome nije mogao na vrh pobjedničkog postolja koje je ovaj put rezervisano za Amerikanca Michaela Gouliana.

Pred oko 650.000 gledalaca u Budimpešti Goulian je dođao do svoje prve pobjede, Bonhomme je bio drugi, Chambliss treći, a Arch tek četvrti, nakon što je kažnjen zbog greške kod pete kapije koja se nije mogla vidjeti golim okom.

Devet poena koliko je Arch osvojio četvrtim mjestom nisu bili dovoljni da on zadrži vodeću poziciju u ukupnom poretku. Na vrhu tabele sada je Paul Bonhomme sa jednim poenom više od njega, dok je treći, sa solidnim zaostatkom od 12 bodova Francuz Nicolas Ivanoff.

“Naravno da nisam sretan i da sam razočaran današnjim rezultatom.”, rekao je Arch. “Letio sam odlično, rekao bih perfektno, a plasmana me koštala u najmanju ruku upitna odluka sudija. Bio sam najbrži pilot i to su svi vidjeli, a grešku za koju sam kažnjen nisu vidjeli ni drugi piloti.”, zaključio je Arch ljutito nakon utrke.

“Neću sada odustati. Idemo u Porto, a tamo ću pokazati ko je najbolji.”, dodao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.