Arch odnio pobjedu u prvoj trci
Arch u Abu Dhabiju

Arch odnio pobjedu u prvoj trci

Tamo gdje je stao na kraju prošle sezone, Hennes Arch nastavio je u ovoj. Prva utrka Red Bull Air Racea pripala je pošlosezonskom šampionu koji je bio najbolji i u kvalifikacijama.

Sa vremenom 1:24.60, punih 0,89 sekundi Austrijanac je u Abu Dhabiju bio bolji od drugoplasiranog Bonehommea koji je i sam odvezao fantastičnu vožnju. Treće mjesto pripalo je Nocolasu Ivanoffu.

“Nikad nisam 100% uvjeren da ću uspjeti, jer ostali momci lete tako brzo.”, rekao je Arch. “Svaku, i najmanju grešku jedan od njih će iskoristiti i uzeti mjesto na pobjedničkom podiju. Ipak, uspio sam ostati fokusiran i u zadnjoj vožnji uraditi najbolji posao.”

Bonhomme koji je prošle godine slavio u Abu Dhabiju, te imao prednost u odnosu na Archa tokom većeg dijela sezone moraće se zadovoljiti sa tri boda zaostatka nakon prve trke. “Odvezao sam odličnu utrku.”, kazao je Bonhomme koji je zaista imao odlično vrijeme sa 1:25.49. “Bio sam vrlo zadovoljan, ali sada vidimo da to nije dovoljno.”.

Trećeplasirani, Ivanoff u prošlu sezonu uglavnom je prove u donjem domu ljestvice, ali u Abu Dhabiju je pokazao da ove godine može mnogo bolje. Iako mu je njegov avion Edge 540 stigao tek prije četiri sedmice, Ivanoff je odnio važne bodove. “Moram reći da je ovo iznenašenje za mene. Avio mi je tek stigao i nisam očekivao ovako dobar rezultat.”, zadovoljan je Ivanoff.

Red Bull Air Race sada seli u Sjedinjene Američke Države, tačnije u San Diego gdje će se 9. i 10. maja održati naredna utrka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.