Arch prvi na kvalifikacijama u Abu Dhabiju

Arch prvi na kvalifikacijama u Abu Dhabiju

Prošlogodišnji šampion Red Bull Air Racea, Austrijanac Hennes Arch potvrdio je dobru formu i u ovoj sezoni ostvarivši najbolje vrijeme na kvalifikacijama za prvu utrku sezone koja se vozi sutra u Abu Dhabiju.

Arch je iz sebe ostavio Bonhommea na drugom mjestu i Francuza Nocolasa Ivanoffa na trećem u napetoj zračnoj utrci nad Arapskim zaljevom. Austrijanac nije podlegao pritisku koji nosi odbrana titule i već u prvoj vožnji ostvario je sjajno vrijeme od 1:26:33, te za čitavih 6 sekundi bolje vrijeme u drugoj vožnji. Najbrže vrijeme dana donosi jedan poen u ukupnom poretku, dok će sutra Arch imati priliku da potvrdi svoj kvalitet i odnese svih dvanaest bodova koliko nosi prvo mjesto.

“Vrlo sam zadovoljan osvojenim bodom.”, rekao je Arch. “Kao neko ko brani titulu imao sam mnogo toga na plećima. Svi su mnogo očekivali od mene – mediji, organizatori, piloti, ali i ja sam. Ipak, sve se završilo na najbolji način. Odvezao sam prefektnu vožnju, onakvu kakvu bih želio ponoviti i sutra.”

Drugo plasirani Bonhomme nije krio razočarenje: “Mislim da znam gdje mogu uštediti nekoliko sekundi u sutrašnjoj utrci.”, rekao je on. “Drago mi je da je Hennes tako dobro vozio, jer sada možemo gledati snimke i vidjeti gdje je on uštedio vrijeme. Otkrio je sve svoje adute.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.