Arch prvi u kvalifikacijama

Arch prvi u kvalifikacijama

U kvalifikacijama za Red Bull Air Race utrku u San Diegu ponovo je najbržio bio Hannes Arch. Arch je u prvoj vožnji bio tek četvrti, ali je drugu odvezao fenomenalno i nadoknadio zaostatak.

Glavna utrka u San Diegu vozi se danas, a prošle i pretprošle godine na ovom mjestu slavio je Paul Bonhomme. Bonhomme je i danas bio najbolji nakon prve vožnje i činilo se da ga niko neće moći preteći… Sve dok nije poletio Arch.


Austrijanac je slavio na kvalifikacijama i dobio jedan bod koji će u ukupnom poretku povećati razmak između njega i prvoplasiranog. Drugi na današnjim kvalifikacijama bio je Paul Bonhommerm a treći Mađar Peter Besenyei.

Poen koji sam dobio u kvalifikacijama je veoma značajan. Ove godine imamo samo šest utrka i svaki bod bi na kraju mogao biti ključni.”, rekao je Arch nakon utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.