Kao da mu je neko uzeo dušu: Čuveni as poslije "krupnog zalogaja" jedva stajao na nogama

Kaže da uopšte nije bilo zabavno

Kao da mu je neko uzeo dušu: Čuveni as poslije "krupnog zalogaja" jedva stajao na nogama

Admin Čaušević

Nakon odlaska u fudblasku penziju mnogi nastoje da održe fizičku aktivnost baveći se nekim drugim sportom. 

Arjen Robben, svojevremeno jedan od najboljih igrača svijeta, je za vikend trčao 40. izdanje maratona u Rotterdamu, vrlo popularni događaj koji svake godine privuče stotine učesnika.

Ove godine i nekadašnja zvijezda Reala, Chelseaja i Bayerna je odlučila da istrči rutu dugu dugu 42 kilometra zajedno sa prijateljem Erbenom Wennemarsom.

Robbenu je trebalo 3 sata, 13 minuta i 40 sekundi da istrči maraton, a interesantno da ga njegov prijatelj nije puštao iz vida, čak mu je i pomogao da dođe do cilja.

Legendarni as je bio vidno iscrpljen, u jednom trenutku su ga počeli i hvatati grčevi pa jedva stajao na nogama. Prolazak kroz cilj mu je predstavljalo ogromno olakšanje.

Oglasi

Trčanje maratona je bilo itekako krupan zalogaj za Nizozemca, ali i odličan test za njegovo trenutno fizičko stanje.

"Nije šala. Zaista nije šala. Uspio sam, ali je bila istinska borba. Često sam dolazio u 'duboke vode'. Publika me nosila i hvala svima na tome", kazao je Robben poslije trke.

"Neki će reći da sam idiot, ali volim da sam fizički spreman i da imam izazove", dodao je ovaj 38-godišnjak koji je već neko vrijeme u penziji.

"Dug je to put, 42 kilometra... Znao bi se srušiti, ali je velika stvar što je uspio", poručio je Wennemars koji je bio Robbenov oslonac tokom cijele utrke.

Top Komentari

Zoilomas
sad ce on malo na caj malo novine malo tv malo igrice malo izlazak malo rostilj malo spavanje malo saltanje kanala malo zezanja koje sve traje jedno 13 sedmica
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi