Armstrong: Možda prvi odustanem
Lance ne očekuje pobjedu

Legendarni biciklist stigao u Australiju

Armstrong: Možda prvi odustanem

M. Maksimović

Sedemerostruki pobjednik Tour de Francea, 37-godišnji Lance Armstrong ponovo je stazi. Od 18. do 25. januara u Australiji se vozi utrka "Tour Down Under".

Na ovoj utrci ćemo ponovo nakon tri godine na stazi vidjeti legendarnog Lancea Armstronga koji je stigao u Adelaide. Armstrong će ove godine voziti za ekipu Astane, a njegov odvojeni dolazak u Australiju privukao je veliku pažnju novinara. Okupljenim novinarima je Lance priznao određenu dozu

nervoze:

- Trenirao sam dosta možda čak i najviše u svojoj karijeri, ali svakako kod mene postoji određena doza nervoze.Nerealno je očekivati pobjedu nakon trogodišnje pauze. Moguće je čak da budem prvi koji će odustati na Utrci po Australiji - rekao je Armstrong.

Armstrong je sedam puta osvajao Tour de Francea (1999–2005),1993.godine je bio svjetski prvak, kao i prvak Amerike. Pobjeđivao je na legendarnim utrkama Clásica de San Sebastián (1995), La Flèche Wallonne (1996) Tour de Suisse (2001), Critérium du Dauphiné Libéré (2002, 2003).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.