Armstrong: Neki su profitirali na meni

Spreman svjedočiti

Armstrong: Neki su profitirali na meni

Lance Armstrong je izjavio kako je spreman svjedočiti pred bilo kojim nezavisnim istražnim tijelom o dopingu u biciklizmu. On smatra da je doping u upotrebi od doba antičke Grčke, te da će ga uvijek biti u nekom obliku. Američki biciklist kaže da je spreman svjedočiti, ako će se prema njemu postupati fer i pošteno.

"Neki koji su bili umiješani u doping dobili su potpunu amnestiju, dok je drugima izrečena 'smrtna' kazna. Ako će istraga dovesti do toga da svi umiješani u doping dobiju 'smrtnu' kaznu, ja sam onda isto spreman na nju. Ali ako će dobiti amnestiju, onda bih volio da se i mene amnestira. Ako već želimo ići 15 godina unazad, zašto ne bi smo išli 30, jer dopinga je uvijek bilo. Još u doba antičke Grčke. Ja sam pretrpio veliki gubitak, uništena mi je reputacija, a i financijski sam puno izgubio, jer tužbe se samo gomilaju. S druge strane, neki su profitirali na meni" tvrdi Armstrong

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije