Armstrong se sprema za Tour de France
Može li veliki Lance do osmog trijumfa

Najavljuje borbu za novu pobjedu

Armstrong se sprema za Tour de France

M. Maksimović

Najbolji biciklist svih vremena Amerikanac Lance Armstrong (38) uvjeren je da će ove sezone biti bolji na Tour de Franceu, ali nije siguran da će to biti dovoljno da bi pobijedio  Alberta Contadora.

Lance Armstrong se prošle godine vratio biciklizmu, te je u svom prvom nastupu na Touru, nakon
povratka zauzeo treće mjesto. Prošle godine je Armstrong vozio za ekipu Astane, čiji je član
bio i Contador, ali nisu bili timske kolege, više veliki ljuti rivali.Ove godine će Lance nastupati za ekipu RadioShacka, dok Contador ostaje član Astane iz Kazahstana.


"Prošle godine vozio sam na čistu snagu, na startu sam osjećao nervozu, a u pelotonu čak i strah. Sada sam definitivno bolji negoli prošle godine. Što se tiče Contadora, on je izuzetno moćan i vrlo inteligentna osoba, on će se još razvijati. Znam da mi godine ne idu na ruku, meni je 38, a njemu tek 27. No, naše rivalstvo bit će odlična priča. Pobjeda na Touru za mene nije 'biti ili ne biti', sasvim je svejedno da li će pored mog imena pisati da sam bio sedam ili osam puta pobjednik Toura. U mom životu se ništa neće promijeniti ako ne pobijedim na Touru", rekao je Armstrong


U svojoj karijeri Armstrong je sedam puta zaredom osvajao Tour de France, 1993.godine je bio Svjetski prvak, iste godine i Američki, a tu su i pobjede na utrkama La Flèche Wallonne (1996), Clásica de San Sebastián (1995), Tour de Suisse (2001) i Critérium du Dauphiné Libéré (2002, 2003)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.