Armstrong sve priznao u još neobjavljenom intervjuu!?

U četvrtak intervju na Discovery Channelu

Armstrong sve priznao u još neobjavljenom intervjuu!?

E. Škorić

Američka voditeljica Oprah Winfrey u ponedjeljak je radila intervju s Lanceom Armstrongom, a umirovljeni biciklista priznao je apsolutno sve.

aAmerički mediji tvrde da je poznata voditeljica radila intervju s Armstrongom za Austin, a u istom je Armstrong priznao korištenje dopinga, mada ćemo pravu istinu saznati tek u četvrtak navečer po američkom vremenu kada će intervju biti prikazan na Discovery Channelu i Oprah.com web-stranici.

 

Američki mediji, pozivajući se na izvore bliske voditeljici, pišu da je Teksašanin priznao da je velikim dijelom svoje karijere koristio nedopuštena sredstva i da je dopingiran na sedam naslova na Tour de Franceu.

 

Naslovu su proslavljenom biciklisti oduzeti, a i doživotno mu je zabranjeno bavljenje sportom odlukom Američke antidopinške agencije (USADA). Svjetska antidopinška agencija (WADA) prihvatila je takvu odluku, baš kao i Međunarodna biciklistička federacija (UCI).

 

Armstrong je odbacivao optužbe, ali čini se da je sve sada priznao. On je osnovao fondaciju Livestrong, u čije je sjedište navodno otišao prije intervjua s Oprah, dobro se isplakao i zamolio okupljenje da nastave dalje raditi, a da će on uraditi sve da povrati izgubljenu reputaciju toj fondaciji.

 

On je napustio fondaciju nakon što je otkriveno da je varao. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije