Arslanagić: Moramo se maknuti iz žabokrečine

Abas Arslanagić jedan je od najboljih rukometaša koje je Bosna i Hercegovina ikada imala.

Legendarni golman, osvajač zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Minhenu 1972. godine, danas je posjetio Sarajevo gdje je prisustvovao simpoziju "Sportski uspjesi u funkciji promocije države".

"Uz zalaganje bivših sportaša i veću brigu države, bh. sport bi se konačno mogao maknuti iz ove žabokrečine u koju je upao. BiH je zemlja koja ima talenata u svim sportovima, a to ne govorim zato što sam odavde", kazao je Arslanagić za SportSport.ba.

"Politika, odnosno vlast, oduvijek je bila involvirana u sportu, ali nekada prije vlast je radila sve da pomogne sportu i sportistima, a danas to više nije slučaj. Rezultati se jednostavno ne mogu napraviti bez pomoći države", dodao je Arslanagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti