Australci osvajaju etape
Tri etapne pobjede za Australce

Vinokourov i dalje vodi

Australci osvajaju etape

M. Maksimović

Biciklistička utrka Giro d'Italia je stigla do desete etape, a biciklisti iz Australije već imaju tri etapne pobjede. Prvo je slavio Matthew Lloyd, nakon njega Cadel Evansa, a treću pobjedu je ostvario u devetoj etapi Matthew Goss.

Vozač Columbije je bio sjajan u samoj završnici, pa je u sprintu prvi ušao u cilj ispred Filippa Pozzata (Katusha) na drugom i Tylara Farrara (Garmin) na trećem mjestu. Vodeći čovjek u ukupnom poretku, Aleksandar Vinokurov etapu je završio na 25.mjestu pa i dalje čvrsto drži prvo mjesto sa minutom i 12 sekundi prednosti ispred  Cadela Evansa. Deveta etapa se vozila od Frosinonea do Cava de' Tirreni, a ukupno je bila duga 187 kilometara.



Rezultati devete etape:
1.Matthew Goss (Team HTC-Columbia) 4:08:17
2.Filippo Pozzato (Katusa)
3.Tyler Farrar (Garmin-Transitions)
4.Robert Forster (Team Milram)
5.Federico Canuti (Colnago)
6.Sebastien Hinault (AG2R)
7.Wouter Weylandt (Quic Step)
8.Gregory Henderson (Team Sky)
9.Jos van Emden (Rabobank)
10.Markus Eibegger (Footon-Servetto-Fuji)


Ukupni poredak:
1.Alexandre Vinokourov (Astana) 33:08:43
2.Cadel Evans (BMC) + 1:12
3.Vincenzo Nibali (Liquigas) + 1:33
4.Ivan Basso (Liquigas) + 1:51
5.Marco Pinotti (Team HTC-Columbia) + 2:17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije