Bach: Prijem Kosova u interesu sporta

Nakon posjete Beogradu i Prištini

Bach: Prijem Kosova u interesu sporta

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach izjavio je u petak u Beogradu da je Kosovo primljeno u punopravno članstvo MOO-a kako bi sportaši iz Kosova mogli nastupiti na OI u Rio de Janeiru i da je to odluka u interesu sporta.

Bach je tokom jednodnevnog posjeta Beogradu istakao da je MOO autonoman pri donošenju odluka i da su morali uvažiti činjenicu da je Kosovo do sada priznalo više od 100 zemalja svijeta, te je zahvalio
Olimpijskom komitetu Srbije (OKS), na čelu s predsjednikom Vladom Divcem, s kojim su se konzultirali
prilikom donošenja ove odluke. Unatoč činjenici što je OKS imao drugačiji stav o primanju Kosova u krovnu sportsku organizaciju nisu mogli glasati protiv, jer Srbija nema svog člana u MOO-u.

" Glasali su samo članovi MOK-a, ali je odluka donesena uz konsultacije sa Olimpijskim komitetom Srbije. Nije bilo lako jer se Srbija protivla toj odluci ali je na kraju to prihvatila što na najbolji način oslikava olimpijski duh " pojasnio je Bach.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti