Badminton - na završnici samo najbolji

Badminton - na završnici samo najbolji

O. Lekić

Svijet  tenisa je tokom novembra u Londonu svjetskoj sportskoj javnosti prezentirao još jedan završni turnir sezone na kojem su najbolji svjetski teniseri u muškoj konkurenciji kraj sezone obilježili međusobnim mečevima.

Pred svijetom badmintona se od danas 14.12.2011. pa do 18.12.2011. godine nalazi završni turnir Svjetske super serije, finala u kojima će uzeti učešće po 8 najboljih u ženskoj i muškoj konkurenciji u svim takmičarskim kategorijama (singl, dubl, mix).

Turnir će se održati u kineskom gradu Liu Zhou u provinciji Guangxi. Nagradni fond je 500.000,00 dolara, a sigurno je da će učesnici ovog elitnog turnira iskoristili da kraj sezone obilježe dobrim nastupima i prezentiraju nam vrhunski badminton.

Takmičari su u svakoj kategoriji podijeljeni u dvije grupe gdje će u grupi odigrati mečeve između sebe. Po dva najbolja iz grupe prolaze u polufinale.

Naročito će biti interesantni mečevi u muškom singlu, Li Čon Vej je dominirao u toku sezone ali pred kraj godine Lin Dan je igrao sve bolje tako da možemo očekivati žestok obračun ove dvojice badminton genijalaca. Naravno da bi došli do međusobnog susreta trebaju se izboriti sa ozbiljnim preprekama, recimo  u vidu Petera Gadea ili Čen Longa.

Pored sasvim velikog broja prisutnih u dvorani sve ovo će moći i pratiti milioni fanova širom svijeta putem http://www.youtube.com/badmintonworldtv, internet TV kanala na kojem su već počeli direktni prenosi mečeva (10 mečeva dnevno).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.