Odjeci prvog sportskog simpozija u Sarajevu

Baho: Mnogi su u sportu, a ne znaju šta je to

Danas je u Sarajevu završen prvi sportski simpozij na temu "Sportski uspjesi u funkciji promocije države", a glavni organizator Sabahudin Topalbećirević podijelio je sa nama impresije iz protekla dva dana.

"Izabrao sam neki put sredine u pokušaju da se neke stvari postave na svoje mjesto, iako su mi mnogi rekli da sam jučer na sesiji bio previše kritičan. Sve to ima za cilj da, ako možemo, utičemo na svijest da sport krene boljim putem", kaže Baho.

"Gledao sam malo ljude u publici koji su slušali predavanja velikih imena koja su tu bila. Gledao sam i vidio da ljudi slušaju, da sve pažljivo slušaju. Ipak, mi još uvijek grebemo po površini, jer nema dovoljno snaga da kaže šta sve nevalja. Mnogi vole da budu u sportu, a ne znaju zapravo šta je sport", rekao je, između ostalog, Toaplbećirević u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.